Suus Feddema

Moentherapie | Therapie die lichaam, geest en energie verbindt

Suus Feddema

Moentherapie | Therapie die lichaam, geest en energie verbindt

moenen zw. -de I torenen, zich verheffen

Taaldacht, Vergeten Woorden

“Moentherapie™ verbindt je hoofd, je lijf en het energetische veld.”

Moentherapie™ is een combinatie van reguliere fysiotherapie en natuurgeneeskunde. Van nuchter aftasten en instinctief voelen. Van wetenschap en spiritualiteit. Moentherapie™ helpt jou met herstellen en in balans komen. Voor Moentherapie™ combineer ik fysiotherapie, sensorische-integratietherapie, reiki, trance healing en bloesemtherapie. De verschillende technieken en therapieën zijn erop gericht om belemmerende oude patronen los te laten. Zo geef je je lichaam de kans om zichzelf te herstellen.

Uiteindelijk is Moentherapie™ gericht op transformatie. Een verandering in jezelf, van binnenuit. Het is niet makkelijk om te veranderen. Toch is dat vaak wat het lichaam van je vraagt. Het lichaam geeft fysieke en emotionele signalen waarmee het je uitnodigt je aan te passen. Aan te passen naar jezelf. Samen met jou kijk ik naar wat je lichaam je wil vertellen. Wat heeft het lichaam nodig? Wat heb jij nodig? Ik leer je luisteren naar je lichaam

Wat betekent ‘moenen’?

In het oud-Nederlands betekent ‘moenen’ zich verheffen, ergens bovenuit torenen. Dat is wat Moentherapie™ doet: het helpt je boven jezelf uit torenen. Een groei van jezelf, binnen jezelf. Tegelijk kun je ook uittorenen boven je ongemak en de obstakels die je op je pad vindt.

Het woord ‘moenen’ heeft veel betekenis voor mij. Allereerst symboliseert ‘moenen’ mij letterlijk als lang persoon; fysiek toren ik boven andere mensen uit. Maar ‘moen’ is ook onderdeel van onze familienaam – de naam van mijn partner en onze twee kinderen. Daarnaast staat ‘moenen’ voor mijzelf (her)vinden. Voor groeien en boven mijzelf uitstijgen. Dat gun ik jou ook. Een stukje groei. Een stukje transformatie. Een stukje boven jezelf uittorenen, en tegelijkertijd dichter bij jezelf komen.

Moentherapie: een combinatie van therapieën

De invulling van Moentherapie™ verschilt per persoon. Afhankelijk van wat er nodig is, combineert en integreert Moentherapie™ verschillende technieken en therapieën. Soms zijn gesprekken voldoende. Inzicht over de oorzaak van een klacht kan al genoeg zijn voor innerlijke rust. Het kan ook zijn dat je fysieke ondersteuning van de weefsels nodig hebt, om zo de voorwaarde te scheppen voor herstel. De andere keer is het nodig om oud zeer op te ruimen. Samen met jou kijk ik naar wat je lichaam wil aangeven en wat er nodig is om te herstellen van binnenuit. Dit zijn de therapieën die ik gecombineerd kan inzetten voor Moentherapie™:

Werkwijze

Eerst maken we een afspraak. Ik stel je op je gemak en maak een kop thee voor je. 

Dan nodig ik je uit om over jezelf te vertellen. Misschien heb je lichamelijke klachten, misschien heb je emotionele of mentale klachten. 

Ik bekijk je klachten vanuit meerdere invalshoeken, dus holistisch. Holistisch wil zeggen dat ik kijk naar de hele mens, naar het lichaam in zijn totaal. Ik ga op zoek naar de diepere oorzaken van je klachten. Samen met jou kijk ik naar wat je lichaam wil aangeven en wat er nodig is om te kunnen herstellen. Zodat je jezelf terugvindt en weer kunt gaan leven.

Tijd voor verandering?

Wil jij je anders voelen? Wil jij verandering in jezelf? 

Neem gerust eens contact op. Dan kijken we samen wat ik voor je kan betekenen.

Je kunt ook eerst eens thuis proberen om een paar bewustzijnsoefeningen te doen om in verbinding te komen met je lichaam?

Regelmatig een paar nieuwe tips en oefeningen in je mailbox? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.