Suus Feddema

Moentherapie | Therapie die lichaam, geest en energie verbindt

Suus Feddema

Moentherapie | Therapie die lichaam, geest en energie verbindt

Elk lichaam heeft zelfherstellend vermogen

Wat gebeurt er als je in je vinger snijdt? Het wondje herstelt vanzelf. Je bloedplaatjes, je witte bloedcellen en andere gespecialiseerde cellen ruimen de beschadigde huidcellen op en maken nieuwe huidcellen aan. Dat gaat allemaal automatisch. Zo werkt het in heel je lichaam. Je lichaam kan zichzelf herstellen.

Eigenlijk zouden we dus kerngezond moeten zijn. Toch ervaren we soms klachten. In dat geval kan het zijn dat het zelfherstellend vermogen van je lichaam niet goed meer werkt. Alsof de cellen zijn vergeten waarvoor ze geprogrammeerd zijn. Weliswaar maakt je lichaam steeds nieuwe cellen aan, maar de bestaande programmering wordt gekopieerd in het celgeheugen van de nieuwe cellen. Zo kom je in een herhalend patroon terecht. Uiteindelijk kan dit leiden tot langdurige klachten en blokkades. 

Vaak heeft je lichaam net even een zetje nodig om een oud patroon te doorbreken. Moentherapie™ helpt je lichaam om terug te keren naar een goede balans. De therapie zet je in beweging van binnenuit. Het stimuleert je cellen en weefsels om weer dat te doen waarvoor ze geprogrammeerd zijn: het gezond houden van je lichaam. Moentherapie™ bevordert dus het zelfherstellende vermogen van je eigen lichaam. Het helpt je zenuwstelsel tot rust te brengen zodat herstel mogelijk is.

Lichaam, geest en energie willen evenwicht

De reguliere geneeskunde kijkt voornamelijk naar het lichaam. Maar lichamelijke klachten staan vaak niet op zichzelf. Ze hebben vaak een emotionele of mentale component. En dan is er nog een derde belangrijke factor: het energetische of spirituele. Om te herstellen is het van belang om niet alleen te kijken naar het Lichaam, maar ook naar Geest en Energie.

De drie pijlers van een goede gezondheid

Lichaam

het fysieke

Geest

Het mentale en emotionele

Energie

het energetische en spirituele

In een gezond lichaam zijn Lichaam, Geest en Energie met elkaar in evenwicht. Je hebt energie, zit lekker in je vel en kunt makkelijk ontspannen. Ook herstel je snel van tegenslag of disbalans. Je voelt wat je lichaam nodig heeft en luistert naar wat je lichaam van je vraagt.

Dat verandert als het evenwicht verstoord raakt. Het kan zijn dat je snel moe bent. Misschien voel je je leeg, of heb je het gevoel dat je op de automatische piloot staat. Of je herstelt niet goed van een aandoening. Allemaal symptomen die wijzen op een verstoring in de balans. Vaak ben je je niet eens van die verstoring bewust, maar merk je alleen de signalen. Het is goed om deze signalen te leren herkennen.

Symptomen zijn signalen van het lichaam

Herken je deze symptomen? Kom je al een tijdje niet meer goed tot rust? Heb je een sluimerende klacht waar je maar niet vanaf komt? Voel je je leeg of somber? Slaap je slecht? Dit zijn signalen van je lichaam. Je lichaam geeft aan dat je jezelf voorbijloopt. Het is verstandig om naar je lichaam te luisteren. Want als het hoofd niet luistert naar het lichaam, zal het lichaam ervoor zorgen dat het hoofd wel moet luisteren. Als het hoofd niet vertraagt, dan zal het lichaam vertragen. Zo vraagt het lichaam om verandering. Het is dus tijd om weer te gaan voelen. Om te luisteren. Om te vertragen. Om weer te gaan leven. 

Ik gebruik Moentherapie om je weer in verbinding te brengen met je lichaam. Daarbij kijk ik niet alleen naar het fysieke (het Lichaam), maar ook naar het emotionele (de Geest) en naar het energetische (de Energie). Ik geef jou inzicht in je fysieke, emotionele en energetische klachten. Samen met jou kijk ik naar wat je lichaam wil aangeven en wat er nodig is om te herstellen van binnenuit. Zo pak ik je klachten bij de oorzaak aan. 

Kijk naar de betekenis van een aandoening

Mijn visie op gezondheid is gebaseerd op mijn opleiding en ervaring als fysiotherapeut, maar ook op de zogenoemde Germaanse Geneeskunde. Deze zienswijze gaat ervanuit dat elk organisme over onuitputtelijke zelfherstellende vermogens beschikt, dat elke cel in ons lichaam is toegerust met een biologische wijsheid en dat het lichaam altijd streeft naar homeostase, naar balans.

De Germaanse Geneeskunde kijkt verder dan de aandoening. Het kijkt welke betekenis een aandoening of een ziekte heeft. Pas als je kijkt naar de onderliggende betekenis, kun je de oorzaak gaan behandelen. 

Een lichaam in disbalans heelt niet

Om te kunnen herstellen moet het lichaam zich veilig voelen. Een overprikkeld zenuwstelsel en een constante mate van overprikkeling en hyper alertheid werken daar niet aan mee.

Van groot belang om je zenuwstelsel tot rust te krijgen. Je lichaam en al de bijbehorende processen de ruimte te geven. Zodat het op een correcte manier de cirkel van heling af kan maken. Zodat daadwerkelijke heling kan ontstaan.

Daarom werk ik op een fijne rustige plek in mijn pipowagen. Geef ik geen losse 1-op-1 sessies meer maar werk ik juist met langere trajecten zodat je zenuwstelsel de mogelijkheid heeft om te wennen.

Ben je nieuwsgierig? Kijk dan wat Moentherapie™ voor jou kan betekenen. Of neem meteen contact op voor een vrijblijvende afspraak.